Kotoisten rehujen tuotantokustannukset selville kätevästi TalousWisulla

Säilörehu on tärkein nautakarjan rehu, jonka tuotantokustannusten tiedetään vaihtelevan suuresti tiloittain ja vaikuttavan koko tuotantoketjun kannattavuuteen. Vaihtelu johtuu erilaisista tiloilla käytössä olevista rehuntuotannon menetelmistä. Kotoisen säilörehun hinnan muodostumiseen voidaan vaikuttaa viljelijän tekemillä valinnoilla ja ProAgrian TalousWisu auttaa selvittämään säilörehun todelliset kustannukset, oli rehuntuotantomenetelmä mikä tahansa.

TalousWisulla ProAgrian asiantuntija laskee kätevästi esimerkiksi sen, kuinka paljon viljeltävien kasvien tuotanto maksaa omana työnä tai vastaavasti urakoitsijan teettämänä. Samoin ohjelmalla lasketaan, miten käytetty konetyö, työvoima, aineet ja tarvikkeet vaikuttavat siihen, millä kustannuksella säilörehu on tuotettu. Lisäksi laskelman avulla voidaan selvittää, onko suunniteltu konehankinta kannattava, vai olisiko kannattavampaa käyttää urakoitsijan palvelua.

ProAgrian asiantuntijan laskelmat säilörehun tuotantokustannuksista antaa tuotetulle säilörehulle oikean hinnan, jos rehua myydään oman tilan ulkopuolelle. Säilörehun todellista hintaa hyödyntää myös maidontuotanto laskettaessa karjan todellisia ruokintakustannuksia jakso- ja päivälaskelmilla.

Tuotantokustannuksia voidaan tarkastella koko tilan mittakaavassa, josta selviää kaikkien kasvien peltoviljelyn tuotot ja kustannukset. Tietoja voidaan tarkastella myös kasvikohtaisesti, jolloin saadaan tarkempi erittely tiedoista. Lohkotietopankista saadaan vertailutietoja muilta tiloilta.

Huomioi myös se, että voit hyödyntää Neuvoa 2020 -palvelua, kun tilaat ProAgrian asiantuntijan tekemään laskelmat TalousWisun avulla.

Lapissa TalousWisua käyttää ProAgria Lapin nurmiasiantuntija Terhi Luukkonen p. 0400 395 957.

 

Jaa

Asiantuntijat

Hae asiantuntijaa

Kaikki asiantuntijat

  • Sähköinen kasvinsuojelututkinto nyt verkossa
    Maksa verkossa, suorita sähköisesti ja hyväksytyn suorituksen jälkeen todistus heti sähköpostiisi
  • Tilaa palvelu
    Hyödynnä osaamisemme johtajuuteen, tuotantoon ja yritystoiminnan kehittämiseen liittyvissä ratkaisuissa.
  • Ajanvaraus pilotoinnissa Etelä-Pohjanmaalla
    Ajanvaraus asiantuntijoillemme on tulevaisuudessa mahdollista tehdä digitaalisesti verkossa pilotoinnin jälkeen.

Palvelut