Älä säikähdä turvapostia

Turvaposti on salattu sähköposti.
Turvaposti on salattu sähköposti, jonka lähettäjä voi luottaa, että viestin lähettäminen on turvallista eikä sitä voi avata kukaan muu kuin sähköpostin saaja. Salatun sähköpostin käyttö on lisääntynyt viime vuoden toukokuussa voimaan astuneen EU:n tietosuoja-asetuksen jälkeen.
 
Salattua sähköpostia käytetään muun muassa salassa pidettävien tietojen lähettämiseen. Niitä tietoja ovat esimerkiksi henkilötiedot, terveystiedot ja liikesalaisuudet. Taloushallinnon puolella turvapostin käyttö on nykyisin lähes päivittäistä. Yksi salattava tieto on palkansaajille lähetettävät palkkoihin liittyvät raportit, jotka on ennen lähetetty paperisena postitse ja lähetetään nykyisin turvapostilla.
 
Salattujen sähköpostien lähettämiseen on tarjolla erilaisia palveluja. Meillä ProAgria Lapissa on käytössä Turvaposti.fi-palvelu. Salattu sähköposti lähetetään samalla tavalla kuin normaali sähköposti, vain saajan sähköpostiosoitteen perään lisätään turvaposti.fi. Viestiin voi lisätä liitteitä.
 
Kun sähköposti on lähetetty, niin omaan sähköpostiin tulee vahvistusviesti, johon lisätään salasana ja viestin saajan puhelinnumero. Vastaavasti viestin saaja saa tekstiviestin puhelimeensa, jossa on sama salasana. Turvapostin viestin saaja saa avattua omaan sähköpostiin tuleen linkin kautta. Turvapostipalvelun kautta voidaan myös vastaanottaa salattuja sähköposteja. 
 
Lisätiedot:
 
Talousasiantuntija Anna-Leena Inkerö, ProAgria Lappi, p. 043 850 0061, anna-leena.inkero@proagria.fi
 

Jaa

Asiantuntijat

Hae asiantuntijaa

Kaikki asiantuntijat

  • Tilaa palvelu
    Hyödynnä osaamisemme johtajuuteen, tuotantoon ja yritystoiminnan kehittämiseen liittyvissä ratkaisuissa.

Palvelut

  • Rahat riittämään!
    Helppoutta ja onnistumisia talouden, markkina-, ja tukiriskien hallintaan.