Kasvua yhdessä ideoimalla ja suunnittelemalla

03.09.2019

ProAgria Lapin yritysasiantuntijana aloittaneen Marko Merkkiniemen sydän sykkii yritysten kehittämiselle. Maaseudun yritysten kasvu -hankkeen vetäjänä ja yritysten kehittämispalveluiden konsulttina hän pääseekin asian ytimeen, eli ideoimaan ja suunnittelemaan kehittämistarpeita yhdessä lappilaisyrittäjien kanssa.

Hankkeessa Merkkiniemen työnkuvana on kartoittaa lappilaisia yrityksiä, joilla on kasvutarpeita. Tärkeintä on olla toimintansa kasvua miettivien yritysten tukena, sparraajana ja rinnalla kulkijana.

”Yritykset ovat erilaisia, ja siksi erilaisia ovat myös niiden kasvutarpeet. Maatalousyritykset esimerkiksi saattavat kaivata muutakin liiketoimintaa, kuten matkailua, lisäelinkeinokseen. Me olemme mukana ideoimassa, mitä se liiketoiminta voisi olla. Sen jälkeen tehdään rahoitussuunnitelmaa ja otetaan sidosryhmiä mukaan”, Merkkiniemi antaa esimerkin hankkeen tarjoamasta tuesta.

Kynnys Merkkiniemen kuvaileman avun saamiseen on matala. Pelkkä soitto Merkkiniemelle riittää. Sen jälkeen lähtee iso pyörä pyörimään.

”Tulemme käymään tai yrittäjä voi tulla Rovaniemen toimistollemme. Voitte ottaa yhteyttä meihin, vaikka ei olisi vielä mitään suunnitelmaa mielessä. Me autamme jo siinä vaiheessa, kun miettii, että haluaa kehittää yritystään”.

Hankkeen etuna on valmiina olevat verkostot eri toimijoihin. Hankkeen tekijöillä, yritysasiantuntijoina toimivilla Pekka Myllylällä ja Keijo Siitosella on joka suuntaan hyvät kontaktit, joita hyödynnetään, Merkkiniemi kehaisee.

Maaseudun yritysten kasvu -hankkeen lisäksi Marko Merkkiniemi tekee yritysten kehittämispalveluiden konsultointia, jonka ely-keskus tilaa ja osallistuu palvelun rahoittamiseen.

”Käytännössä ely-keskus siis tilaa tämän ProAgrian palvelun, ja minä teen tilauksesta yritykselle esimerkiksi kehittämissuunnitelman ja sparraan yritystä”.

Ennen ProAgria Lapin palvelukseen astumistaan Merkkiniemi työskenteli viimeksi Kuusamossa Naturpoliksella yrityskoordinaattorina. Hän on työskennellyt myös kehittämis-, tuonti- ja vientiasioiden parissa ja toiminut myös yksityisellä sektorilla. Merkkiniemellä on kansainvälisen kaupan MBA-tutkinto. ProAgria Lapissa hän aloitti heinäkuun alussa.

”On ollut mukava palata Lappiin ja Rovaniemelle. Uskon, että saamme paljon hyvää aikaan yritysten kanssa”.

Lisätiedot: Yritysasiantuntija Marko Merkkiniemi p. 041 730 0405, marko.merkkiniemi@proagria.fi

Jaa

Ajankohtaista

Asiantuntijat

Hae asiantuntijaa

Kaikki asiantuntijat

  • Sähköinen kasvinsuojelututkinto nyt verkossa - också på svenska
    Hyväksytyn suorituksen jälkeen todistus heti sähköpostiisi | Efter prestationen intyg direkt till e-posten
  • Tilaa palvelu
    Hyödynnä osaamisemme johtajuuteen, tuotantoon ja yritystoiminnan kehittämiseen liittyvissä ratkaisuissa.