Johtamisesta hyötyy niin pieni kuin suuri maatila

03.09.2019

ProAgria Lappi sai elokuussa vahvistuksekseen valtakunnallisen huippuosaajan ja maatilajohtamisen asiantuntijan. Aija Hentilä työskenteli aiemmin ProAgria Pohjois-Savossa. Muutto perheen kanssa Lappiin on ollut pitkäaikaisen haaveen täyttymys. Työt Lapissa ovat lähteneet pirteästi liikkeelle.

”Olen erityisen kiinnostunut maidontuotannon strategiseen johtamiseen liittyvistä asioista. Asiantuntijana neuvon tiloja siinä, miten maatilayrityksen tuotanto puristetaan huippuunsa työtä minimoimalla ja maksimoimalla tulos”.

Maatilayrittäjät tarvitsevat johtamisosaamista, oli kyse pienestä tai isosta maatilasta. Hentilä haluaa kumota ajatukset siitä, että vain isolla maatilalla tarvitaan johtamista.

”Tosiasiassa on niin, että pienellä tilalla jo oman itsensä johtamiseen tarvitaan panostusta ja apua”.

Aija Hentilä käyttää johtamiseen perehdyttämisessä työkalunaan muun muassa valkotaulupalaveria. Siinä kirjoitetaan ylös tilan työt ja miten niitä johdetaan.

”Valkotaulu on konkreettinen työkalu, joka pitäisi olla kaikille pakollinen.”

Syksyn aikana Hentilä kouluttaa niin Lean-asioiden merkeissä kuin perehdyttää maatilat InSights -henkilöanalyysin maailmaan. ProAgria Lappi on suunnittelemassa johtamisen pienryhmiä. Ensin kartoitetaan yritysten tarpeet ja rakennetaan jatkopäiviä niiden pohjalta.

”Olemme ajatelleet tarjoavamme tutustumispäivän, jonka jälkeen osallistuja saa päättää, haluaako jatkaa mukaan pienryhmään”.

Lopuksi Hentilä kiteyttää: "Hulluutta on tehdä asiat samalla tavalla, mutta odottaa eri tuloksia" (Albert Einstein).

Yhteystiedot: aija.hentila@proagria.fi, p. 041 7300 582

Jaa

Ajankohtaista

Asiantuntijat

Hae asiantuntijaa

Kaikki asiantuntijat

  • Sähköinen kasvinsuojelututkinto nyt verkossa - också på svenska
    Hyväksytyn suorituksen jälkeen todistus heti sähköpostiisi | Efter prestationen intyg direkt till e-posten
  • Tilaa palvelu
    Hyödynnä osaamisemme johtajuuteen, tuotantoon ja yritystoiminnan kehittämiseen liittyvissä ratkaisuissa.